Earth Flow

“Ozemljevanje je fizični stik z Zemljo, ki znanstveno dokazano človeka fizično in psihično uravnovesi. Zemljino površje je zaloga negativnih ionov, ki olajšajo napetosti v telesu in nas psihično umirijo. Se spomnite, kako je, ko zaplavate v morju? Ali se uležete na travo? To je moč energije Zemlje!”

Tako Nadja in Nejc utemeljujeta obstoj in koristi ozemljitvenih izdelkov Earth Flow. Namenjeni so uporabi v zaprtih prostorih, kjer nimamo neposrednega stika z naravo. Gre za blagovno znamko, ki modrost in darove Zemlje pripelje v vaš dom, pomaga pa do boljšega fizičnega in psihičnega zdravja, hitrejše regeneracije, več energije in boljšega spanca.

Logotip Earth Flow in pripadajoče spletno mesto smo oblikovali z mislijo na energetsko pretočnost, globalno pozitivno poslanstvo ponujenih izdelkov in tople zemeljske barve. Zaželimo jima uspešno poslovno zgodbo!

Komunala Tržič

Kako spraviti na skupni oblikovni imenovalec oskrbovanje s pitno vodo, odvažanje odpadkov, vzdrževanje cest, odvajanje in čiščenje odpadnih voda, upravljanje pokopališč …? Tako, da opredelimo nosilna področja, vložimo nekaj truda v sorodnost oblik in se priklonimo višji sili, ko se stvari zložijo v skladno celoto.

V sodelovanju z zaposlenimi smo postavili temeljni kamen nove celostne grafične podobe Komunale Tržič – logotip in slogan – nanj pa postavili še kar nekaj “zidovja”. Abecednik odpadkov z dodanim Razporedom odvoza bo v nabiralnike Tržičanov prinesel jasnost, okolju pa razbremenitev. Dopisi in kuverte bodo podloženi z modrozelenim valovanjem. Položnice bodo še vedno prihajale, a bodo bolj mehko potrkale na denarnico: ostre oblike so se namreč umaknile mehkim valovom, barvno živahnost pa smo popeljali tudi v nove čase. Tudi spletno mesto se prilagaja spremembi in oblači nove barve in slog.

Marsikaj, kar v naših življenjih deluje samodejno, kar se zdi celo samoumevno, a bistveno prispeva k redu in urejenosti, je rezultat pridnih rok delavcev v Komunali Tržič. Ustavimo se za trenutek ob tej misli in jim pošljimo tiho – ali glasno – zahvalo. Da smo si na čistem.

Viam

Tjaša me je poiskala, ko je že imela izdelano celostno grafično podobo. Kar pa ni bilo tragično, ker je logotip njenega Zavoda Viam kratkomalo lep.

Poglobili smo se torej v spletne potrebe zavoda za psihoterapevtske, svetovalne in izobraževalne dejavnosti. Natrgali smo nekaj lističev z njegovega “V”-ja in jih potresli po straneh. Še posebno dobro se prilegajo področjem psihoterapije! Ko se je porodila ta zamisel, so se moja usta razlezla v nasmeh … kakor so se tudi Tjašina ob končani oblikovni zasnovi.

Pot bomo našli ali pa jo ustvarili, je vodilna misel Zavoda Viam. Zdaj jo bo še lažje uresničevati: na medmrežju je, kot vemo, poti na pretek.

Patricija Levstek

Za ustvarjalni proces sva si vzeli čas. Ali si ga podarili, kakor vzameš. Celo leto je počasi rojevalo osebno blagovno znamko. Obe verjameva, da je v tem neka kvaliteta: da se ustaviš, začutiš, prespiš. Rodiš, ko je čas za rojstvo. Obe veva, da je porajanje lastne blagovne znamke potovanje skozse. Srečevanje z omejitvami in programi uma. Odkrivanje zakladov duše. Spraševanje, kdo sem in kdo želim biti. Prelivanje najdb v simbole.

Patricija svoje delo najkrajše opiše kot skrb za pretok, prisotnost in sledenje duši. Je skrbnica ženske duše.

 

Nadja Ogrinc

Ko sem ji dodelila slogan All I see is magic, pravzaprav še nisem vedela, da je ta čarobnost tako nalezljiva. Zdaj vem.

Nadja je oseba, ki ji v mojih očeh pripada naziv darilo življenja. Certificirana voditeljica delavnic za kreiranje in raziskovanje življenja z orodji Access Consciousnessa je bistra in odločna, pogumna in navdušena, predvsem pa zelo mlada kreatorka, ki s svojo uspešno poslovno zgodbo odpira vrata vsemu lepemu. Tudi tistim, ki smo povezani z njo.

Kaj je še mogoče, draga Nadja? Ti veš, da so meje samo v nas samih in da jih je mogoče pomakniti daleč, daleč …

Skupaj ustvarjava celostno podobo osebne blagovne znamke: logotip, poslovne tiskovine, spletno mesto, kazala za knjige, letne rokovnike … Skupaj iščeva lahkotnost v sebi in v svetu okoli naju. In kakšen čudež lahko ustvariva danes?

Immorescue

Če bi iskala kompetentnega, strokovnega in zanesljivega sogovornika za področje nepremičnin, grem definitivno k Matjažu. Ne samo korektno svetovanje pri prodaji in nakupu ter kakovosten davčni in pravni nasvet … Vem, da bom pri njem zajela tudi kopico kreativnih idej, pisan pogled na življenje in prijateljski klepet ob kavi, začinjen z vedrino.

Nekateri temu pravijo poslovni sestanki. Meni pa je vedno bolj všeč, da lahko strokovne veščine in ustvarjalni navdih namenjam … prijateljem. Ker to prej ali slej postanemo.

Celostna grafična podoba, poslovne tiskovine in spletno mesto “nepremičninskega reševalca” izraža stabilnost, zanesljivost in zaupanje. Seže v prostor, je polna modrosti in tvojo lastnino ohranja “na varni strani življenja”.

Go Matjaž, take rabmo.

Gaia naturelle

Anja je zvezdnica oddaje Štartaj Slovenija. Iz brezposelne mamice treh otrok se je pogumno dekle prelevilo v nadobudno inovativno podjetnico. Kolagen shot je biotehnologinja najprej mešala zase in svoje oslabljeno telo, zdaj je to njen paradni izdelek. Vsebuje hidroliziran ribji kolagen, MSM, vitamine C, E in B6 ter cink. S to super pomlajevalno mešanico v telesu sprožimo naravne procese revitalizacije kože, las in nohtov. Kolagen je namreč beljakovina, ki predstavlja približno 75 % naše kože, po 20. letu starosti pa začne sinteza kolagena v telesu upadati. Anja torej izdeluje prehranska dopolnila in kozmetiko iz naravnih, negovalnih sestavin za skrbno nego celega telesa. Pri njej pa poleg ustvarjalne podjetnosti cenim tudi to, da odkrito govori o sencah svoje preteklosti, s katerimi se je uspešno spopadla.

Z Juretom sva blagovno znamko Gaia naturelle podprla z izdelavo spletne strani. Naj ribja kraljica na naslovnici prinese svojo dragoceno sestavino po spletnih oceanih tudi do tvojega doma.

Google_logotipi

It’s a special delight for a designer to see his logo splattered all over big stage of Google Next event, where Google Cloud innovations are presented … and consequently spread all over the globe:

https://www.youtube.com/watch?v=XLW8OF8kKT8&feature=youtu.be&t=1h25m22s

Thanks, Google, for lovely designing opportunities.

Alenka Rebula

»Že vem!« prekine Alenka razmišljujočo tišino, ko se v prijetni senci ljubljanskega bistroja sklanjamo nad oblikovnimi opcijami. “Najlažje bom pojasnila svoje želje glede spletne strani tako, da ti napišem pravljico.

Alenka Rebula, največja mojstrica slovenske besede in poznavalka človeške duše, ni navadna stranka. V elektronski nabiralnik v nekaj dneh res prejmem pravljico, ki naju s Sanjo še isti večer ljubeznivo zaziba v sanje. V tednih, ki sledijo, se besede prelivajo v grafična okolja gozda, travnika, polja, gredic, morja … Valujejo misli in verzi, zacveti Travnik otroštva, v zlato žitno Polje zorenja zraste rdeči mak. Kiti postajajo delfini, na jaso pokukajo zvedave lisičke, lastovicam se zasvetlikajo krilca. Piš vetra požene vetrnice v gibanje, liste na drevesu v šelestenje, v polžjih hišicah na dnu morja zamežika odsev sonca.

Že Alenkini prvi impulzi o novi spletni strani so bili podani drugače, kot smo oblikovalci vajeni:

»Želim si spletno stran, ki ljudi pomiri. Všeč mi je modra barva morja, všeč so mi impresionisti, cvetje, svetloba in vrtovi. To sicer verjetno že veš. Danes delajo ‘bežeče’ strani, vse skače in se premika. Mislim, da mora imeti moja ritem globokega dihanja in mi dati občutek, ko sem tam, da sem na svojem, doma, in da mi je tisti prostor podoben in da se tam oddahnem in zaživim.«

»Draga Eva, glede oblikovanja še ena pomembna stvar: všeč mi je sfumato, torej mehke linije. Ne bi rada ostrine, likov in togih razmejitev na strani. Kolikor je možno glede na to, da mora biti pregledno.«

»Poleg mojega nežnega dela imam tudi delno dramatično in divjo naravo (ehm …), zato mi zelo nežni akvareli niso blizu.«

Alenka je oseba, katere STO OBRAZOV NOTRANJE MOČI je reševalo moje najbolj temačne tedne. Katere besede so na številnih delavnicah korak za korakom utrjevale VERO VASE. Katere glas že sam po sebi pomirja in uglašuje mojo notranjo substanco. Zato BLAGOR ŽENSKAM, da jo imamo. Našo Alenko. In njenih preko tisoč (!) dragocenih zapisov, dostopnih na klik. Lepo povabljen(a) v njeno spletno bajko tudi ti:

www.alenkarebula.com

Team 7

TEAM7 – CELOSTNA GRAFIČNA PODOBA

Načrtovanju in izvajanju storitev tehničnega varovanja smo v prijaznem sodelovanju z ekipo TEAM7 nadeli sodobno poslovno oblačilo, ki nakazuje na tehnično dovršenost in vzbuja zaupanje. Poleg logotipa, slogana in Priročnika celostne grafične podobe smo zasnovali tudi komplet poslovnih tiskovin, spletno predstavitev ter za piko na i še novoletno voščilnico. Varnost je izbira!