Alenka Rebula

Alenka Rebula

»Že vem!« prekine Alenka razmišljujočo tišino, ko se v prijetni senci ljubljanskega bistroja sklanjamo nad oblikovnimi opcijami. “Najlažje bom pojasnila svoje želje glede spletne strani tako, da ti napišem pravljico.

Alenka Rebula, največja mojstrica slovenske besede in poznavalka človeške duše, ni navadna stranka. V elektronski nabiralnik v nekaj dneh res prejmem pravljico, ki naju s Sanjo še isti večer ljubeznivo zaziba v sanje. V tednih, ki sledijo, se besede prelivajo v grafična okolja gozda, travnika, polja, gredic, morja … Valujejo misli in verzi, zacveti Travnik otroštva, v zlato žitno Polje zorenja zraste rdeči mak. Kiti postajajo delfini, na jaso pokukajo zvedave lisičke, lastovicam se zasvetlikajo krilca. Piš vetra požene vetrnice v gibanje, liste na drevesu v šelestenje, v polžjih hišicah na dnu morja zamežika odsev sonca.

Že Alenkini prvi impulzi o novi spletni strani so bili podani drugače, kot smo oblikovalci vajeni:

»Želim si spletno stran, ki ljudi pomiri. Všeč mi je modra barva morja, všeč so mi impresionisti, cvetje, svetloba in vrtovi. To sicer verjetno že veš. Danes delajo ‘bežeče’ strani, vse skače in se premika. Mislim, da mora imeti moja ritem globokega dihanja in mi dati občutek, ko sem tam, da sem na svojem, doma, in da mi je tisti prostor podoben in da se tam oddahnem in zaživim.«

»Draga Eva, glede oblikovanja še ena pomembna stvar: všeč mi je sfumato, torej mehke linije. Ne bi rada ostrine, likov in togih razmejitev na strani. Kolikor je možno glede na to, da mora biti pregledno.«

»Poleg mojega nežnega dela imam tudi delno dramatično in divjo naravo (ehm …), zato mi zelo nežni akvareli niso blizu.«

Alenka je oseba, katere STO OBRAZOV NOTRANJE MOČI je reševalo moje najbolj temačne tedne. Katere besede so na številnih delavnicah korak za korakom utrjevale VERO VASE. Katere glas že sam po sebi pomirja in uglašuje mojo notranjo substanco. Zato BLAGOR ŽENSKAM, da jo imamo. Našo Alenko. In njenih preko tisoč (!) dragocenih zapisov, dostopnih na klik. Lepo povabljen(a) v njeno spletno bajko tudi ti:

www.alenkarebula.com