Vrtec Bled_Cona brez telefona

Garderobe v vrtcih so tisti prostori z malimi klopicami in nizkimi obešalnički, nad katerimi so sličice. Prostori, polni vrveža ob konicah. Prostori, kjer se male ročice učijo oblačenja in male nožice obuvanja. Prostori, kjer se dogajajo srečevanja in poslavljanja, veselje in žalost, potrpežljivost in nestrpnost.

Garderob v vrtcih že več kot desetletje ne obiskujem, svet pa se je v tem času strašno spremenil. Zlahka si predstavljam, da prenekateri očka, mamica med čakanjem povleče iz žepa vsemogočno napravico in preleti pošto, napiše sms ali pobrska za športnim rezultatom. Ker danes je svet pač takšen.

Zato se mi je ideja silno dopadla. Stene bomo opremili z nalepkami “Cona brez telefona”, so sklenili v Vrtcu Bled.

Grafična igrivost in rime v besedilu strogost malce omilijo, a je ne bi smele preveč. Pravzaprav razmišljam, kam vse bi se takšne nalepke še morale razširiti in koliko pozornosti, ki bi lahko blago pobožala sočloveka, ostane za vedno prilepljene na ekran …

“Naj vaša roka objame otroka” se zdi sporočilo visoke pomembnosti. Za garderobice, domove in za vse prostore sveta.

Stanovanje S

Povezal naju je junij in hitra “reševalna akcija” prenove. Stanovanje na Bledu – še polno ostankov nekega drugega časa in utrujeno od odsluženih vsebin – je zahrepenelo po novih možnostih, novi viziji.

Z novopečeno lastnico stanovanja sva se imenitno dopolnjevali. Moja zmožnost videti v prihodnost je ponudila tlorisne zasnove, ki so opazno odskočile od obstoječega stanja. Sarah pa je z izbiro barv in materialov v svoje bivališče vnesla ženstveno sofisticiranost, ki se je ne bi sramovala nobena revija o sodobnem dizajnu. V njem se povezujejo eleganca in prefinjenost, nežnost in negovalnost, estetika in mehkoba.

Piko na i pa je vsekakor dodala tudi srečna roka pri izbiri izvajalcev. Marjan Kancilija in Mizarstvo M-TIM, čestitke za kakovost, dobro voljo in domiselne rešitve!

Stanovanje D

Če bi lahko pomagala pri preobrazbi garaže v stanovanjce, se je glasilo vprašanje. Z majhnimi bivalnimi enotami imam že kar nekaj izkušenj in rekla sem ja.

Prostorček v pritličju vrstne hiše je privabil imenitno ekipo. Merilo se je, ogledovalo, dogovarjalo, predvsem pa sodelovalo kreativno in konstruktivno. Moja sposobnost prepoznati potencial votlega volumna si je dala duška v številnih idejnih zasnovah, vedno bolj približanih željam lastnice. Garaži smo pripojili nekaj hodnika ter prostor pod stopnicami in nastala je zasnova bivalne enote, ki je več kot goli minimum. Ko pa je še kuhinjski niz zasijal v “50 odtenkih zelene”, je poleg funkcionalnosti stanovanjce dobilo tudi dušo.

Vsekakor gre za projekt, ki povezuje ustvarjalne moči z dobrimi nameni, strokovna znanja z razpoložljivimi možnostmi, domišljijo z otipljivo realnostjo. Projekt, ki gradi na posluhu, razumevanju in zaupanju ter iz znancev ustvarja prijatelje. Projekt, ki ima vse, kar imajo veliki.

Draga Barbka, naj bodo barve pomladi v vseh letnih časih tvoje ljubeznivo zavetje.

A koda plus_branding poslovnih prostorov

S podjetjem A koda plus sodelujemo že vrsto let. Naša stalnica so kreacije novoletnih voščilnic, ki vsako leto znova najdejo svoj izraz v verzih in ličnem grafičnem motivu. Sem in tja pa pride na vrsto tudi oblikovanje kataloga, sejemske stojnice, etikete za vodo, poslovnih tiskovin, izložbe … in tudi branding novih poslovnih prostorov v Trzinu.

Elementi celostne grafične podobe, ki so se dograjevali tekom let, so dobili svoje mesto na stenah, stebrih, vratih, tablah, steklenih površinah pisarn. Usmerjajo in označujejo, predvsem pa govorijo unikatno zgodbo o podjetju, ki poskrbi za “tehnično opremo objektov v vsakem okolju”.

Branding ali znamčenje prostorov je del ustvarjanja zgodbe o podjetju, del porajanja želene identitete z izbranimi lastnostmi in ugleda pri kupcih in konkurentih. V kolikor je grafična oprema prostorov skladna s promocijskimi materiali in prenaša isto sporočilo, smo pri gradnji blagovne znamke na dobri poti.

Dizajn prostorom krade anonimnost in jim podarja identiteto. Jemlje uniformiranost, vnaša unikatnost. Ukinja zmedenost, prinaša jasnost. Vredno investicije, truda, razmisleka, mar ne?

Digital logic

Podjetje Digital Logic skrbi za programsko in strojno opremo svojih naročnikov že dobrih 25 let, odlikuje pa jih odlična povezava med računalniškim in računovodskim segmentom storitev. Računovodsko torej podprejo vse vogale: s programi in storitvami po meri.

Selitev v nove poslovne prostore je v podjetju sprožila misel o prenovi – ne zgolj prostorov, ampak tudi vizualne identitete podjetja. V iskanju pravega logotipa in slogana smo se sprehodili skozi številne domišljijske dežele ter se ustavili pri – urejenosti in igrivosti. Eksaktno, pošlihtano in odgovorno, a hkrati ne prestrogo in preresno, tako bi želeli delovati, ugotovimo.

Igra črt, ki se šele na drugi pogled spremeni v črke, ponuja sijajno osnovo za unikatno grafično zgodbo. Barvni koncept z modro v glavni vlogi, prečiščen in jasen, pa pripomore k prepoznavnosti. Logika urejenih številk, ki ima v podjetju že dolgo domovinsko pravico, zdaj torej prehaja tudi na področje vizualnega izraza.

Lepo je biti del te preobrazbe, odpirati polja možnosti in iskati skupne všečne imenovalce. Številne tlorisne zasnove, stenske grafike in oblikovane steklene površine, navadne in svetlobne table, pulti in fotelji, dopisi in vizitke – vse to se je znašlo na naših mizah in ekranih med dolgimi srečevanji, kjer so besede zavile tudi na nestrokovna področja. In me ponovno spomnile, da je prijateljska bližina tudi v poslovnih stikih še pa še fajn!

Vrtec Čira čara

Pisalo se je leto 2010, ko sem za podjetje Protim Ržišnik Perc oblikovala grafično opremo vrtca v središču Kranja, ki se je namenjal k prenovi. S čopičem živahnih barv sem zamahnila preko sten, vrat in steklenih površin, grafikam smo poiskali tudi ustrezne barve talnih oblog in ploščic v wc-jih.

Potem je vse potihnilo. Tako se včasih zgodi.

Deset let kasneje pa prejmem klic: a veš tisti vrtec …? Bi lahko malo dopolnila projekt? Nekaj shem je potrebno predrugačiti, nekaj malega dodati in pred šolo bi postavili obeležje s portreti Simona Jenka – po njem se šola imenuje – in Emila Navinška, prvotnega arhitekta objekta. Z Alenko Močnik, arhitektko prenove, sva ponovno zavihali rokave.

Ko sem se čez nekaj tednov sprehodila skozi “moje” gozdove, jase in savane, so me pozdravljali levčki, žirafe, jeleni, ježki in veverice tako navihano, kot bi se rodili dan poprej in ne davnega 2010. Metulji so frfotali lahkotno in igrivo, natanko tako, kot je prav, da sprejmejo uka in varstva željne malčke. In moje srce je pelo in plesalo ob vsakem koraku skozi te lepe prostore, ki so zdaj postali več kot vrtec: vrtec in šola!

Kot bi se moj izgubljeni otrok po dolgih letih pojavil med vrati, tako sem se počutila in občudovala njegov veseli obraz.

Kako dobro, da se živalski svet ne postara. In da nekatera semena vzklijejo dolgo zatem, ko si jih zadnjič zalil ter potem pozabil nanje. Prav nobeno naše delo ni opravljeno zaman, razmišljam te dni. Le včasih je potreben čas, da bilka doseže zaznavno višino in da sad obrodi. Da se izgubljeni otrok vrne k mami in razveseljuje … druge otroke!

Naj bodo stene, ki so na novo zaživele, prijazno zatočišče malim bučkam. In naj znanje kot na krilih metuljev frfotajoče lahkotno vstopa vanje.

Slovensko-nemška gospodarska zbornica

– oblikovanje grafične zgodbe poslovnih prostorov

OMV Slovenija

– oblikovanje koncepta brandinga poslovnih prostorov OMV Slovenija

Tinex

– oblikovanje koncepta brandinga poslovnih prostorov

Prokozmetika

– oblikovanje grafičnega koncepta frizersko-kozmetičnega studia

– oblikovanje grafičnega koncepta pisarniških prostorov in stopnišča

– oblikovanje nakita