Premagaj lenivca v sebi

Premagaj lenivca v sebi

Veseli me, da dober glas seže v deveto vas. Tako je beseda o mojih dizajnih prijadrala tudi do Davida. Prav iz Selnice ob Dravi se je pripeljal v tržiške konce, da sva si segla v roko v naši Košuti. Pomenek si je vzel svoj čas in presegel stroge poslovne okvire. Neznanca je pretvoril v prijatelja in sodelovanje je steklo v blagem sozvočju.

Se tudi vam včasih zdi, da imate v sebi enega velikega lenivca? Da bi radi nekaj naredili, pa se vam enostavno ne da? Da je tam zunaj za vas nekaj več, pa ne najdete časa in energije? Davidov prvenec bo nagovoril marsikoga, ki ima težave z osvajanjem zdravih in koristnih navad. Na simpatičen način ponuja vpogled v dežele človeške psihe, kjer se skrivajo naši saboterji, in v načine, kako jih onesposobiti.

“Lektorici sem naročil, da smajliji in kletvice ostanejo, ostalo pa lahko ureja po svoje,” so Davidove besede, ki so me nasmejale. V mojo ponudbo za oblikovanje pa se je zapisala tale misel:

“Menim, da knjiga o lenivcu ni po naključju našla Davida. Njegov priimek je Va-len-ti. »Va« v italijanščini pomeni »gre«, torej že priimek sam sporoča, da »len ti odhaja«. Bi bilo sploh smiselno bežati pred takšno usodo?”

Prav gotovo ne! “Mejá ni, so samo med našima ušesoma,” pravi David.

Knjiga je tudi tebi na voljo na naslovu www.premagajlenivca.com.