Darja, zgodba o izjemni ženski

Darja, zgodba o izjemni ženski

Že ob ideji, ki mi jo je predstavil po telefonu, se mi je naježila koža in okrog srca je toplo zavalovilo. Vprašanje se je glasilo, če bi oblikovala knjigo, ki jo bo podaril ženi za njen okrogli jubilej. Ne kakršnokoli: v njej bo preko 40 zapisov različnih avtorjev na temo, v čem je njegova Darja izjemna. Uau.

Bila sta najlepši par, ko smo s Tomažem tam na prelomu tisočletja skupaj gulili Creatimske klopi. Bila sta najlepši par, ko so se naše poti oddaljile in so začele prihajati novice o rojstvih. Ostajata najlepši par, a danes sta še mnogo več kot to: sta izkušena, prekaljena, starševsko obrušena, vsak zase pa vzor, vreden posnemanja. Kar zapišeta, navdihne. Kar ustvarita, se dotakne srca. Trudita se za dobro ednine, dvojine in zdi se, da tudi malim možem za njuno mizo ni hudega. Hiša je polna ustvarjalnosti, vere in dobrih namenov.

Z Darjo sva se poznali bolj površno, a ko sva se nekega dopoldneva dobili na kavi, se je ta raztegnila v triurni pomenek. Toliko časa lahko sediš za kavarniško mizo samo s človekom, ki ima kaj povedati. In ki zna poslušati. Ki s svojo prisotnostjo bogati in radosti.

Spoznavam, da blagoslovi vstopajo v moje življenje po različnih poteh. Tudi v obliki poslovnih projektov, ob katerih se mi ves čas solzijo oči. Čeprav knjiga ni namenjena meni, me je vseeno našla in spotoma bogato obdarila. Če ne drugega, s spoznanjem, da obstajajo takšne Darje in takšni Tomaži. Ki jim je mar. Ki vzamejo pot pod noge že dolgo pred praznikom in porodijo dar brez primere. V knjigi so objemi, preobraženi v besede, in pogledi, ki ožarjajo. Je darilo, ki diši po ljubezni.

Na platnici bi se lahko bleščalo katerokoli ime. Vsi smo namreč izjemni, ko nas osvetli ljubeči žaromet. A tokrat naj velja moj poklon Darji. Mamo petih fantičev naj Zgodbe o izjemni ženski povabijo v čas, ki bo samo njen, in ji napolnijo srce do zadnjega kotička. Ob tem pa ne bo prav nihče na izgubi: takšna nahranjena srca namreč sijejo na ljube ljudi toplo in predano.

ps. Zgodba je nastala med oblikovanjem knjige in se nato znašla tudi – v knjigi! Moje darilo slavljenki.