Iza in samorog

Iza in samorog

“Za knjigo bi rabili eno prav posebno škatlo, da bi jo poslali posebnim ljudem ala Gates, Oprah … Si pripravljena sprejeti izziv?” se nekega dne znajde v mojih sporočilih vprašanje Ize Sie Login.

Huh, zastrižem z ušesi in srce zavibrira z nalogo, ob kateri zaslutim veliko ustvarjalnih užitkov. Čez dva dni je v mojih rokah zavitek treh knjig 7 Unicorn Drive, angleške različice knjige Iza in samorog. Knjigo berem na poseben način: s pozornostjo na detajlih, ki nosijo potencial. V knjigi najdem mnogo znanih zgodb in tudi samo sebe. S podjetjem Outfit7 smo bili v poslovni navezi vse od njihovih začetkov, zato vem: knjiga avtorja Danija Polajnarja ni “kr neki”, ampak temelji na resničnih dejstvih. Hkrati pa je to učbenik za vse, ki želijo slediti poslanstvu. Tudi če ne stremiš za zaslužkom milijon dolarjev, go for it! Besedilo hrani mnogo modrih smernic in receptov, rojstvo samoroga pa je živ dokaz, da delujejo.

Ustvarjalni proces ni razočaral. Iz obetavnih odstavkov so se zlagale zgodbe in se preslikale v idejne zasnove. Izbrani koncept pa je predstavljal konkreten izvedbeni izziv: sedem škatel, ki se prilegajo druga drugi, prav tako pa se morajo ujemati izrezi in grafika pod njimi. Ustrezati mora togost in debelina materiala. Češnjica na torti so lahko še dodelave: UV lak, reliefni tisk …

Poslovna zgodba, ki je na lestvici uspešnosti švignila v nebo, je predstavljena z enajstimi kratkimi povedmi: / He had vision. She had intuition. / He had focus. She had faith. / He had dedication. She had alignment. / He had confidence. She had passion. / They had purpose. They had love. / Together they raised a Unicorn. /

Gre za prispevke nje in njega, Ize in Sama. Gre za zgled, kakšne rezultate porodi sodelovanje, kjer vsak prispeva svoj najboljši del. Gre za poslovno organiziranost, ki stremi k pretočnosti energije in močni korporativni kulturi. In gre za embalažo, ki pravzaprav to ni. Je doživetje odvijanja.